Hoe betrek je je belanghebbenden en hou je controle over een werf als je heel veel projecten tegelijkertijd lopende hebt? Hoe leg je de informatie van bouwprojecten vast voor PR doeleinden, om expertise op te bouwen en een visuele kennisdatabank aan te leggen?
Wanneer meerdere projecten tegelijk verlopen is er een sterke nood aan overzicht en doelgerichte communicatie om de verschillende stakeholders te bereiken.
Scholen van Morgen is een publiek-private samenwerking tussen Vlaanderen enerzijds en AG Real Estate (als afgevaardigd bouwheer, financier en aandeelhouder) en BNP Paribas Fortis (als financier en aandeelhouder) anderzijds. Sinds 2016 ontwerpt, bouwt, financiert en onderhoudt het programma 182 onderwijsinstellingen in Vlaanderen. Een transversale aanpak, kennisdeling en clustering staan daarbij centraal.
Met behulp van de C-SITE beelden kon er een overzicht bewaard worden en was er voeling met de werven mogelijk voor het volledige team. Ook voor niet-technische partijen was het eenvoudig om met behulp van foto's en timelapses het verloop van de projecten te volgen.
Bekijk in de video hoe de nauwe samenwerking tussen Scholen van Morgen en C-SITE heeft plaats gevonden.
Het project Scholen Van Morgen viel nationaal en internationaal in de prijzen. Lees er meer over in dit artikel. We zijn bij C-SITE dus terecht trots dat we de bouw van alle 182 scholen met onze timelapsecamera's mochten in beeld brengen.
Philippe Monserez, Chief Design & Build and Innovation Officer bij AG Real Estate, vertelt in La Libre hoe de samenwerking tot stand kwam: aan de keukentafel van onze oprichter Tim Schokkaert. Een fragment:
Werken met start-ups loont vanwege hun innovatieve karakter. Ze hebben een andere mentaliteit dan grote bedrijven. Ze zijn wendbaarder en creatiever. Het is iets anders dan intern innoveren binnen een klassieke structuur. Het zijn twee verschillende werelden. (...) We hadden 182 bouwplaatsen die tegelijkertijd moesten worden gevolgd! Ik kwam bij hen met een IT-behoefte. De eerste ontmoeting vond plaats in de keuken van de IT'er. De tweede, in de eetkamer. Het was een beetje zoals Steve Jobs... Vervolgens hebben ze een pilot ontwikkeld, en vandaag de dag is hun product internationaal goedgekeurd!